Det är tråkigt att städa !

eller hur.... visst är det TRÅKIGT !! Framförallt med en kinkig 11-månaders kille som mer än gärna hjälper till att skura toaletten.
Men man får försöka pussla ihop det. När toan nere skulle fixas satt Kevin fast i sin matstol o åt mellanmål (supernöjd) En paus i städandet o vi lekte lite. Sen när toan uppe skulle fixas fick Kevin snällt leka i sin säng (mindre nöjd) Senare fick det bli en promenad o lilleman somnade gott. Det fickhan fortsätta göra en timme ute i vagnen medan jag dammsög. Lagom till jag var färdig vaknade han. Tajming :) Nu sover han igen o jag har skurat golvet. Och alldeles precis nu öppnar Oskar dörren. Hemma igen efter en låång jobbdag! Bäst att ta hand om honom o se vad han vill ha o äta.

På återsende !

Julen är slut o Nyår väntar...

Ja, nu är julen över för i år och ett nytt år väntar.
Vi har haft en underbar jul som alltid :) Kevins första jul !!! Julafton vaknade vi hemma i Ängelholm  kl 06. Då blev det familjemys med julklappsöppning! Tyvärr fanns det ingen gran men klapparna var lika fina utan gran tyckte Kevin :)



Han hann tyvärr inte leka så mkt med sina nya grejer för vi skulle duscha o göra oss fina för att åka till Småland till "mormor & morfar". Efter knappt tre timmar i bilen var vi framme. Kevin lekte en stund med de gammla leksakerna mormor sparat medan Oskar somnade sittandes en stund på soffan o jag hjälpte mamma med maten o tog det allmänt lugnt.


Familjen på julafton



så försökte vi ju ta en fin bild på bara Kevin med det går ju inte så bra efetrsom han oftast bara vill ta kameran el krypa omkring. här är iaf tomtenissen...





Syrran kom dit o sedan även bror med familj. Vilket medför fullt ös !! Härligt :) Kevin gillar sina kusiner. han busade för fullt framförallt med L. Som gärna busade o kramades med honom :) Men när de senare skulle spela spel ville de inte ha med Kevin så L. bar ut honom till oss. Han är väldigt stark den sexåringen. Helt ärligt så hade jag svårt att slå honom i armbrytning. (jag är ju iof väääldigt svag )





Självklart åt vi massa god julmat. Efter det blev det Kalla Anka:) iaf. för mig, min mormor o barnen. De andra tråkarna satt o jäste eftersom de var så mätta o brydde sig inte ett dugg om att Kalle Anka var igång.
Sen kom tomten med julklappar ! Kevin var lite reserverad men skrek inte. Det var vi nöjda med. Tomten fick tom. nästan en kram (i min famn lixom)
Senare strax innan Kevin skulle sova hjälpte han mormor att koka gröt.



Kevin sov o vi åt gröt (o lite godbitar från julbordet) Man kan inte äta för mkt på julen :)
Runt kl 22 var vi trötta o for hem till syster o M där jag & Oskar skulle aova över. Det var härligt kan jag säga... vi sov 10 timmar!!! utan att vakna. Det var helt klart den bästa julklappen :)

Juldagen slappade vi mest hela dagen. Åt en underbar stek o blandade drink till kvällen. Det var ju Michael Jackson på tv på em oxå. Me like !!

Annandagen åkte vi hem till Skåne. Vilket tof ca fem!!! timmar ! Shit! Vi stannade visserligen så Kevin fick lite lunch i sig o fick krypa omkring lite. Men shit vad det gick sakta. Bättre det iof än att hamna i diket.
När vi kom hem begav sig oskar iväg på grabbarnas årliga reunion som de passar på att ha när alla grabbar är hemma i skåne över julen.
Kevin o jag packade upp alla grejer o fixade här hemma innan vi körde o hämtade C på stationen :) Vi handlade lite tacogrejer o kom hem o fixade god mat. El ja C fixade... jag nattade Kevin som inte riktigt tyckte att han skulle sova. Men det gjord ehan tillslut o vi kunde äta taco i lugn o ro :) Snackade hela kvällen o hade mysigt.
C sov över här  o dagen efter var faktiskt Oskar sugen på IKEA ! Bäst o passa på eftersom han ska jobba dygnet runt fram till nyår.
C. följde med oss till IKEA o vi fick shoppat massa fint för presentkorten vi fick i julklapp. Även Kevin handlade för sitt presentkort. Fin hylla o grejer till sitt rum.

Det blev bara IKEA inga andra affärer för vi skulle ju fira jul nr 2 kl 16. Hos familjen Sjöström! Så trevligt. Det blev kalkon (som inte eg var kalkon men smakade som de) Såå gott ! Kevin fick oxå kalkon. Farmor hade dukat upp till Kevin oxå. Silverfat, med lyxig barnmat o dessert. Men först fick han som vi andra förrätt. Men han fick leverpastejsmörgås när vi andra fick lax. :)
Kevin som inte hade sovit så mkt under dagen var trött. Men först hann vi öppna lite julklappar :)

Här sitter nissen framför en hel hög klappar



När Kevin sen somnade spelade vi andra spel o hade trevligt.
Det var årets jul det . Kevins första :)

Nu är det mellandagar o Oskar säljer raketer som vanligt. Jobba 8-20 varje dag. phu! stackarn! tur att det är bra betalt.
Men Kevin saknade sin pappa igår. Vi lekte på golvet men han liksom inte nöjd alls. Tittade omkring sig o sa baba,papa.... o så sa jag pappa... han tittade glatt på mig. o jag sa pappa jobbar.  haha  undrar om han fattade. det var gulligt iaf.

Idag ska Kevin o jag handla lite  je el mkt. inför Nyår! För då kommer det folk till oss ! Trevligt! Fyra vuxna o en liten plutt bäbis :) Vi ska även ner på stan o fixa lite ärenden.

Hoppas vi får upp Kevins hylla snart. Då blir det bilder på fina rummet.

Ha det bra!



Våran torsdag!


Idag började vi dagen med att skypa med Älskade vännen i USA. Kevin sken som en sol när han såg henne i datorn. (precis som när har pratar med med mormor o morfar) Men ville som vanligt helst trycka på tangenterna o vika ner skärmen. sedan gjorde vi oss iordning för dagen. Skulle ju iväg på viktigt möte idag. (Hur det gick får vi veta de närmsta dagarna) Påvägen dit kändes bilen konstig. Handbromsen låg på litegrann. Påvägen hem blev det värre. Ställde bilen o ringde älsklingen för hjälp !!  Han stack ifrån jobbet o skulle hämta mig o lämna en bil där. Men envis som han är skulle han få bilen att fungera igen. Det blev lite bättre efter lite trixande o han körde bilen hem. Jag kom hem till Kevin o barnvakten. Han hade skött sin exemplariskt o sovit i sin vagn ute hela tiden. Vaknade precis när jag kom hem.
Kevin o jag mös lite o åt lite lunch sen klädde vi på oss igen för att ge oss ut o känna på snön Härligt! Det var spännande. Han kraffsade med händerna och såg väldigt imponerad ut. Kröp omkring o tittade på spåret efter sig.


Vi tog en promenad o han somnade till en liten stund till. Jag gick in o passade på att prata med en vän i telefon :)
Sen blev det lek o bus. Kasta boll är en favorit just nu :)


När pappa kommer hem blir det alltid mer bus. Såhär såg det ut idag...  :)




sötnosarna mina :)


Efter denna dagen blev lilla Kevin trötter o ville gå o lägga sig kvart i åtta. Han är så söt när han ska sova nu. Dricker sin välling i sängen och när han är nöjd (oftast helt tom flaska) stöter han bort flaskan stoppar in nappen o vänder sig om på mage o skjuter upp rumpan. Tänk om man själv kunde somna så snabbt och vara så söt när man sover :)

Nu har vi tittat på bonde söker fru. Ska väl kolla lite på ansiktsboken nu o se vad alla andra har för sig.

Förresten bilen är redan fixad om ni undrar. (schysst mekaniker som fixade på direkten helt gratis:) Men vi ska fixa bromsen på riktigt inom kort o det lär väl kosta en hel del....phu, tur man vinner pengar då :)  )

Vi hörs!

Helg

Visst är det härligt med helg !! Igår slutade oskar redan klockan två. Han hämtade upp mig o Kevin hos M (o magen) Vi hade följt med dem hem efter vi ätit lunch på stan. Får ju promenera lite med henne så bebisen vill komma ut :)
Iaf.... när vi kom hem bakade vi lussekatter och lyssnade på julmusik!!! Mysigt värre! Oskar gjorde även sitt favort julgodis rocky road. Mkt gott.
Kevin gjorde en egen bulle :)Kevins bulle är ju då den i hörnet, så söt! Han fick trycka till den snabbt då han helst ville äta degen. Ingen bra idé tyckte vi o tvättade alla fingrar så de blev degfria. (Lägg inte märke till mina snygga byxor)

(snygga byxor jag vet)
Sedan blev det sängen för Kevin o kinamat för mig o Oskar. och Idolfinal el ja Oskar tittade på "På spåret" via datorn. Så att vi ändå kunde umgås... el nått... haha
Erik vann HELT RÄTT!

Idag har vi (tillsammans men en miljon andra galna människor) varit på Väla o julhandlat lite. Idag tyckte faktiskt inte ens jag att det var mysigt att gå omkring där. Käkade gjorde vi på en bänk. Kevin var hungrig så vi hann lixom inte gå o vänta på ett ledigt bord som alla andra gjorde. Ne, vi värmde hans mat o satte oss på en bänk sen gick oskar o köpte lite hamburgare till oss. Mätt blev man ju iaf :) Fick mer tid till att leta julklappare flesta är klara. Några på gång o nån som ska inhandlas. Började även med insalgningen när vi kom hem. Så mysigt det är med julen! Jag älskar att slå in julklappar. Kan köpa hur många som helst. Men inte i år. I år finns det inga pengar i plånboken till det. Lika bra... har inte så mkt tid att slå in dem heller ju ;o)
Sen har det inte hänt så mkt mer. Lagat lite mat o landat i soffan o här är vi nu...
I morgon blir det att tvätta en massa kläder, plocka o greja, kanske  går en promenad o gungar lite.

Nu börjar det bli dax för mig att tänka på refrängen.... Jag hade sovmorgon idag så i morgon är det ju Oskars tur. Hoppas på en lugn natt o något längre morgon eftsrom Kevin inte sovit mer än ca en timme sammanlagt under dagen idag. *hoppas,hoppas*

Dax o ladda upp detta inlägg nu då o se om jag lyckats med att ladda upp bilden. Spännande....

Sov gott !

RSS 2.0